Lars Berger

Lars Berger og Odd Sverre Håkenstad

Her får Lars Berger overrakt nøkkelen til Lesja skytterlags miniatyrskytebane i Bø Grendehus.

Verdensmester

Denne gongen til Lars og Tora Berger, ja foreldra Kari og Trond og.

4-500 personer var møtt fram på Tunstugu da Lesja Kommune ville hedre Lars for sin innsats under VM på ski i vinter. Det ble også anledning til å gratulere Tora med sin dagferske kongepokal som ho vann i Folldal onsdag, da ho vart norsk mester på 15 km.

Syver Berg-Domås, Lars sin gode venn og konkurrent antydet i sin hyllest at Lars

burde glemme litt av det han hadde lært om skyting, og heller legge inn en del skyteserier i Bø Grendehus. Dette førte til en spontanreaksjon fra Odd Sverre som overrakte Lars nøkkel til vår miniatyrbane. Tora skal få sin seinare.

At dette skjedde samme dag som vi åpnet vårt nye elektroniske anlegg var vel meir tilfeldig enn planlagt. Ordfører Per Dag Hole sa i sin velkomsttale at dette var en begivenhet som ingen

ordfører i Lesja tidligere hadde fått være med på. Det var toppmål på beskjedenheit. Ingen ordfører i Gudbrandsdalen har vært med å hedre en som er vinner av Egebergs ærespris og dobbel verdensmester. Ingen i Norge har vært med på det og hvis vi tar med at hovedpersonens søster hadde en dagfersk kongepokal, så sier det alt om den store dag vi fikk oppleve.

350 KLUBBEN
Åshild  i 350 klubben.
Åshild Stavheim

Med sitt flotte resultat under Landsskytterstevnet i Steinkjer tok Åshild skrittet opp i den eksklusive 350 klubben. Vi må vel si at vi har ventet på det. Ekstra moro var det at det skulle skje på  Landsskytterstevnet, og at Ungdomsmedaljen ble belønningen.

Åshild ble den 5. fra Lesja Skytterlag som har skutt  350 poeng.

De øvrige er:

Eli Håkenstad, Landsskytterstevnet Førde 1988. Med krag!!!

Tore Utgaard, Landsskytterstevnet  Os       1992.

Jan Anderstuen.

Tore Hagestande.

Åshild Stavheim, Landsskytterstevnet Steinkjer 2007.

Hvem blir den neste??

Til orientering, men ikke sammenligning, har Nordre Land 22 og Løiten 19  medlemmer.

Skydereglement 1862

Landskytterstevnet 2005

Styret 2008

Streif gjennom 145 år